هزینه تولید یک آهنگ و یا یک آلبوم موسیقی چقدر است؟

موسیقی تلفیقی یا فیوژن چیست؟

مرحله اول؛ آهنگساز

معمولا اولین قدم برای ساخت یک آلبوم یا یک آهنگ پیدا کردن یک آهنگساز مناسب باشد. اما سوال این جا است که آهنگسازان معمولا چقدر برای کارشان دستمزد ‌می‌گیرند؟ در بازار ساخت موسیقی معمولا آهنگسازان سه رتبه دارند؛ آهنگسازان درجه یک، درجه دو و درجه سه!

بیشتر جوانان به دلیل مسائل مالی به آهنگسازان درجه سه مراجع می‌کنند. برای آگاه شدن از قیمت روز ساختن آهنگ می توانیم با چند استودیو موسیقی تماس بگیریم که در شرایط فعلی متوسط دستمزد آهنگسازها تقریبا مشخص به این صورت است:

دستمزد آهنگساز درجه سه برای ساخت یک قطعه از ۲۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان
دستمزد آهنگساز درجه دو برای ساخت یک قطعه از ۱ تا ۳ میلیون تومان
دستمزد آهنگساز درجه یک برای ساخت یک قطعه از ۴ تا ۱۰ میلیون تومان

مرحله دوم؛ شعر و ترانه

بعد از انتخاب آهنگساز نوبت به شعر و ترانه می‌رسد البته در برخی مواقع اول شعر را انتخال می کنند و بعد به سراغ آهنگساز می روند و تفاوت چندانی ندارد! ممکن است مسئول استودیو یا آهنگساز هم چند شعر و ترانه به شما معرفی کند. اما معمولا قیمت یک ترانه برای خواننده‌های آماتور از ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان می باشد. اما اگر بخواهید از ترانه‌سراهایی بنام و برند استفاده کنید، باید حدودا از ۱ تا ۵ میلیون تومان هزینه کنید!

مرحله سوم؛ تنظیم

بعد از انتخاب شعر و ملودی آهنگ نوبت به تنظیم کار می رسد که نقش بسیار کلیدی و مهمی در کیفیت آهنگ خواهد داشت پس به هیچ وجه از این قسمت سرسری رد نشوید. در این بخش هم مانند انتخاب آهنگساز , بازه ی وسیعی از قیمت پیش روی شماست که حدودا بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان می باشد.
لازم به ذکر است که در برخی از آهنگ ها نیاز هست از یک یا چند نوازنده استفاده شود. دستمزد نوازنده هم که قاعدتا بنا بر کیفیت کار او تعریف می‌شود. اما به طور کلی دستمزد نوازنده معمولا به دو روش محاسبه می‌شود؛ بعضی از نوازندگان ساعتی دستمزد می‌گیرند که معمولا از ۲۰۰ تا ۱ میلیون تومان است. بعضی دیگر از نوازندگان اما قطعه‌ای حساب می‌کنند!

مرحله چهارم؛ استودیو

هزینه‌های استودیو معمولا ساعتی محاسبه می‌شود. استودیوها اگر منصفانه بخواهند عمل کنند باید ساعتی ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان بگیرند. اما زمان ساختن یک آهنگ در استودیو بسته به نوع و سازبندی و استفاده از نوازنده و … متغیر است. مثلا ممکن است یک قطعه را ظرف دو ساعت ضبط کرد و در عین حال ممکن است ضبط یک قطعه دیگر ۱۰ ساعت یا بیشتر به طول بیانجامد. اما معمولا میانگین ضبط یک آلبوم در استودیو بین ۶۰ تا ۱۲۰ ساعت زمان می‌برد.

مرحله پنجم؛ میکس و مسترینگ

در پایان کار و بعد از طی کردن مراحل فوق نوبت به میکس و مسترینگ می رسد که در این مرحله بیشتر روی همخوانی المان ها, شفافیت, کیفیت و چگونگی به گوش رسیدن پروژه کار میشود. که بسته به پروژه و کار شما قیمت های متفاوتی خواهد داشت که میتواند حدودا بین ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلین تومان باشد.

مرحله آخر؛ ارشاد

این مراحل که طی شد، آهنگ یا آلبوم آماده شده؛ در صورتی که می خواهید به صورت رسمی و قانونی فعالیت کنید که روش درست هم همین است؛ باید مراحلی را برای کسب مجوز طی کنید که البته افرادی که با آنها کار کرده اید مانند آهنگساز , مسئول استودیو , شاعر ,تنظیم کننده و … می توانند کمک و راهنمایی های کارگشایی را برای شما داشته باشند. در ضمن افرادی نیز هستند که با شما قرارداد می بندند و این مراحل را برای شما انجام می دهند یا شما را همراهی می کنند.

برآورد هزینه ساخت یک آلبوم

با محاسبات و بررسی‌هایی که انجام شد، مشخص می شود که یک هنرجو برای تولید یک آلبوم حرفه‌ای (مثلا یک آلبوم پاپ ۸ تا ۱۲ قطعه ای) باید هزینه‌ای بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان را متحمل شود. که البته تمام قیمت هایی که ارائه شد به صورت تقریبی است و مبلغ نهایی به توافق بین شما و طرف قراردادتان بستگی دارد.
اگر این مبالغ به نظر شما زیاد هستند نگران نباشید چون در بسیاری از مواقع شما بعد از انتشار یک یا دو اثر می توانید یک سرمایه گذار پیدا کرده و با او قرارداد ببندید و ادامه ی مسیر را با همکاری پیش ببرید.