دومین جشنواره سراسری موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت در تبریز آغاز شد

دومین جشنواره سراسری موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت در تبریز آغاز شد

دومین جشنواره سراسری موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت امروز سه شنبه با حضور هنرمندان و گروه های مختلف هنری در جوار مزار شهدای گمنام عون بن علی تبریز آغاز شد.

دبیر دومین جشنواره موسیقی دفاع و مقاومت روز سه شنبه در مراسم آغاز این رویداد فرهنگی گفت: پس از ارسال فراخوان این جشنواره ١۵۵ اثر در ۳ بخش تولیدی، گروه نوازی و سرود از استان‌های قم، اصفهان، خراسان جنوبی، لرستان، تهران، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، مرکزی و آذربایجان شرقی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

غلامرضا میرزازاده، افزود: از این تعداد ٢٠ اثر در بخش تولیدی، ١۶ گروه نوازی و ١٢ گروه در بخش سرود توسط هیأت انتخاب برای داوری به مرحله نهایی راه یافت بود که اعضای هیأت انتخاب جشنواره کار بررسی و انتخاب آثار را انجام دادند.

وی با بیان اینکه اختتامیه جشنواره موسیقی دفاع، مقاومت و حماسه با حضور هنرمندان عرصه موسیقی کشور، ١٣ تیر با معرفی برگزیدگان هر بخش در تالار پتروشیمی تبریز برگزار می‌شود، اظهار داشت: اسفندیار قره باغی، محمد گلریز، هادی آرزم، مهداد کرباسی، ایوب شهبازی و حسن اسکندری، اعضای هیأت داوران بخش گروه نوازی و آثار تولیدی و شاهرخ پناهی فرد، محمد ملکی اصل و حسین ولی پور اعضای هیأت داوران بخش سرود جشنواره هستند.

دبیر دومین جشنواره موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت یادآوری کرد: امید است این جشنواره آغازی برای تولید آثار فاخر و ارزشمند در حوزه موسیقی مقاومت باشد.

میرزازاده، ادامه داد: این جشنواره با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی به همت انجمن موسیقی استان با مشارکت معاونت فرهنگی هنری سپاه عاشورا، سازمان بسیج هنرمندان، صدا و سیما و حوزه هنری آذربایجان شرقی در تبریز در حال برگزاری است.

جشنواره موسیقی دفاع و مقاومت فرصتی برای تبیین ارزش‌های اسلامی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آئین گفت: جشنواره موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت فرصتی برای تبیین ارزش‌های اسلامی و مفاهیم مقاومت، ایثار، فداکاری، عزت خواهی و دفاع از ارزش‌ها است.

محمد محمدپور افزود: باید از این هنر برای بازگرداندن ملت‌ها به هویت اصلی خود و رسوا کردن حقوق بشر ساختگی جریان ضد اسلامی دشمن استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه در دنیای کنونی حقوق بشر آمریکایی عزت، آزادی و استقلال ملت‌های مسلمان را هدف قرار داده است، اظهار داشت: هر ملتی که ندای استقلال خواهی سر می‌دهد از سوی آمریکا مورد هجمه قرار می‌گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: با برگزاری چنین جشنواره‌ای و بهره مندی از ظرفیت اثرگذاری هنر موسیقی باید زمینه دفاع از عزت و کرامت خود و مقاومت در برابر فشارها و هجمه‌های دشمنان را فراهم کرد.

محمدپور، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران ۸ سال دفاع مقدس ادامه داد: برگزاری این جشنواره هنری به نوعی ادای دین به خون پاک شهدا و ادامه مسیر عزتمند و پرافتخار شهدای گرانقدر است و باید از ابزار هنری عالی‌ترین مفاهیم ارزشی را به بهترین شکل به جامعه انتقال داد.

وی یادآوری کرد: این جشنواره به همت انجمن موسیقی و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری از معاونت فرهنگی سپاه عاشورا، بسیج هنرمندان، حوزه هنری، صدا و سیما و رسانه‌های استان برگزار می‌شود.

معاون هماهنگ کننده سپاه عاشورا نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا گفت: لشکر ٣١ عاشورا و شهدای دوران دفاع مقدس در راه دفاع از خاک میهن از هستی گذشتند تا ایران اسلامی در زمان کنونی در امنیت کامل به سر برد.

سرهنگ الیاس گل محمدزاده، افزود: دفاع از دیدگاه آموزه‌های دینی و قرآنی مقدس است و انقلاب اسلامی نیز با تمسک به این مضامین الهی توانست در طول ۴٠ سال گذشته در برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی و مقاومت کند.

وی با اشاره به اینکه دفاع از آرمان‌های و ارزش‌های انقلاب اسلامی امری لازم و ضروری است، یادآوری کرد: مقاومت در برابر توطئه‌های دشمنان و فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمن مسأله‌ای مهم است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.

معاون هماهنگ کننده سپاه عاشورا با بیان اینکه هنر موسیقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد و تعالی یافته است، گفت: موسیقی مقاومت در سال‌های اولیه انقلاب و دوران ۸ سال دفاع مقدس نقش ارزشمندی در ایجاد انگیزش نیروهای انقلابی و رزمندگان جنگ تحمیلی داشته است.

سرهنگ گل محمدزاده، با تاکید بر استفاده از ابزار هنر به ویژه هنر موسیقی در ترویج آرمان‌ها و ارزش‌های انقلابی و جبهه مقاومت اسلامی، ادامه داد: یکی از کارکردهای مهم موسیقی مقاومت انتقال مضامین الهی، ارزشی انقلاب اسلامی و آرمان‌های متعالی امام (ره) و شهدا است.

وی با بیان اینکه موسیقی مقاومت در ایجاد و تقویت وحدت میان ملت ایران اثرگذار است، گفت: در زمان کنونی نیز موسیقی مقاومت می‌تواند همان کارکرد دوران انقلاب و دفاع مقدس را داشته باشد و برای دفاع از دستاوردهای انقلاب باید به ابزار هنر به ویژه موسیقی بیش از پیش توجه کرد.

دومین جشنواره موسیقی دفاع، حماسه و مقاومت از امروز تا ۱۳ مرداد با شرکت هنرمندان موسیقی استان‌های مختلف کشور مانند قم، اصفهان، خراسان جنوبی، لرستان، تهران، اردبیل، خراسان شمالی و رضوی، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، مرکزی و آذربایجان‌شرقی در تبریز برگزار می‌شود.